GY.I.K.

Ezen az oldalon összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket. Ezeket érdemes elolvasod, mielőtt szervizünkhöz fordulsz!
Lefagyott az iPhone, nincs kép, nem lehet bekapcsolni?

Először próbáld töltőre tenni a készüléket, majd 10 másodpercig nyomd egyszerre a Power és a Home gombokat, iPhone 7 és újabb modellek esetén a Power és a halkító gombokat. Miután elengedted a gombokat, a telefon elkezd újraindulni. Ha a helyzet nem javul, keress fel minket!

 Nem hall a partner a vonal túlső végén?

Lehet, hogy szoftveres probléma lépett fel, ezért érdemes a telefon újra indításával próbálkozni. Ha nem szűnik meg a probléma, próbálkozz a hard resettel, azaz a Home és a Power gombok (vagy iPhone 7 és újabb modellek esetén a Home és halkító gombok) egyszerre történő nyomásával.
Ha ezek sem oldották meg a problémát, először próbálkozz a Beállítások – Általános – Visszaállítás – Beállítások visszaállítása menüponttal. Ettől a készülék minden adata megmarad, csak a beállítások kerülnek vissza a gyárira.
Ezután, ha a probléma még mindig fennáll, ellenőrizd, hogy más telefonáló alkalmazáson, például Skype-on vagy Viberen keresztül hallod-e a partneredet. Ha igen, de a hívásoknál még mindig nem, akkor valószínűleg az Audio IC ment tökre, amelynek javítása sajnos költséges.
Ha ezekben az alkalmazásokban sincs hang, akkor nagy valószínűséggel a dokk-csatlakozó a hibás, amit szerencsére villámgyorsan ki lehet cserélni.

Gyorsan lemerül az iPhone-od – lassú?

Fontos, hogy a háttérben futó alkalmazásokat mindig zárd be.
Mindig zárd be a háttérben futó alkalmazásokat! Ezt a Home gomb kétszeri megnyomása után feljövő ablakok felfelé húzásával tudod megtenni.
A folyamatosan futó alkalmazások gyorsan merítik, illetve lassítják a készülék működését.
Esténként naponta-kétnaponta kapcsold ki a telefonodat. Furcsa, de az iPhone is szeret aludni. Ha több napig nem kapcsolod ki, gyorsabban merül.
2-3 havonta nyomd meg a Beállítások – Általános – Visszaállítás – Beállítások visszaállítása gombot! Ez sokat segít az iPhone sebességi és merülési problémáin.
Normális esetben egy napot kibír az iPhone átlagos használat mellett, ha a fent olvasott tippeket elvégezted, és a helyzet nem javult, juttasd el hozzánk készülékét, és kicseréljük az akkumulátort!

Nagyon melegszik a számítógéped?

Új gép vásárlásakor nem szokták elmondani, de a MacBookokban és az iMac-ekben is fel tud gyűlni rengeteg por, és ki tud száradni a hőpaszta. Ennek cseréje 1-1,5 évente szükséges. Ekkor szétszedjük a számítógépedet darabokra, portalanítjuk, és kicseréljük a hőelvezetésért felelős pasztát, (a piacon elérhető legmagasabb minőségűre), hogy sokáig a legjobb állapotnak örvendhessen a processzorod és videokártyád. Ennek elhanyagolása a számítógép élettartamának csökkenéséhez vezethet.

Folyamatosan idegesítő reklámok, pop-up-ok jelennek meg a böngésződben?

Sajnos ez egy mindennapi jelenség. A Mac-ekre is egyre több károkozó szoftvert írnak, amelyekkel vigyázni kell: elég letölteni egy programot egy nem megbízható oldalról, és kész is a baj. Valószínűleg valamilyen malware-t, azaz vírust kapott a géped. Ne ijedj meg, rutin javítással megoldható a gond.

Megtaláltad amit kerestél?