Elképesztően menő Macbook Pro család legifjabb tagja, amit most dobott piacra az Apple. Az új Macbook Pro olyan tulajdonságokkal van felszerelve, mint eddig még egyetlen Apple gép sem.

Csak néhány számot mondunk:

32GB memória 
4.8GHz Turbo Boost
Akár 3.2GB/sSSD olvasási sebesség
Akár 10 óra akkumulátor idő
Ezek elég jól hangzanak, igaz? A Macbook 2.9 GHz-s alapmodell, 6 magos, nyolcadik generációs i9 processzorral rendelkezik, amelyet Turbo Boosttal 4.8-ra is bővíthetsz. A Retina kijelző True Tone technológiával ellátott, és akár 32 GB memória profi appok egyidejű futtatásához.
A Touch Bar minden felhasználónak bejött, így megtalálható az új modellen is.
13 és 15 hüvelykes méretben is megvásárolhatod.
Az Apple honlapján így nyilatkoztak a teljesítményről:
MacBook Pro minden eddiginél komo­lyabb számítási telje­sítményre képes nyolcadik generációs Intel Core pro­cesszo­­raival. A 15 hüvelykes modell 6 magos Intel Core i9 processzora akár 70 százalékkal gyorsabb az előző gene­rációnál, Turbo Boosttal pedig 4,8 GHz-ig is felpörgetheted az órajelét. A 13 hüvelykes, Touch Bar sávos MacBook Pro négy­­magos pro­cesszora pedig megduplázza az előző gene­ráció gyorsa­ságát. Így ha össze­tett számítási feladatokat bízol a gépedre – legyen szó kód­fordításról, 3D‑s modellek rendere­léséről, speciális effektek alkal­mazásáról, több sáv egymásra réteg­­zéséről vagy video­­kódolásról –, akkor is minden flottul megy.

Mindig tud valami újat mutatni a világ egyik legnépszerűbb cége. Az Apple legújabb húzása a memoji, ami biztos, hogy elvarázsolja a Z-generációt.

Az Apple legújabb bejelentése nem csak a memojiról szólt, ugyanis a cég applikáció letöltő boltja, az App Store hamarosan 10 éves lesz. Ennek örömére Tim Cook bemutatta, mikkel készül mostanában az Apple. Már nem kell sokat várni, és érkezik a mostani iOS 11-et felváltó iOS 12. Ennek különlegessége az lesz, hogy az optimalizáláson lesz a hangsúly, és nem terheli majd le az eszközöket, sokkal inkább felpörgeti a processzorjukat.

Nagyon hasznos, és látványos lesz az Apple legújabb kedvenc featureje is, ez pedig a kiterjesztett valóság alapú programok. Az augmented reality, azaz AR technológiára alapozták például a Measure nevű új programot, amely egy virtuális vonalzó. Ezzel bármit megmérhetnek a felhasználók, és az animálható emoji, azaz a memoji is erre épül.

Mindjárt rátérünk az izgalmas memojira, de előbb említeni érdemes, hogy a Siri is frissül, összetettebb feladatokat fog tudni elvégezni. Több appot el tud majd indítani, sőt, egy időben lehet majd olyan parancsokat adni neki, hogy írjon sms-t, indítson zenét, és még a navigációt is kapcsolja be.

Az Apple legújabb feljlesztései közé tartozik egy szerkesztő app is, amellyel testreszabhatják majd a felhasználók Sirit.

Az arcfelismerős emojit, az animojit alaposan továbbfejlesztették. Mostantól nem csak a meglévő emojik tudnak hangulatokat kifejezni, a user arcának mozgását érzékelve, de lesznek a felhasználókra hasonlító memojik is.

Maguknak lehet összerakni a felhasználóknak a saját karakterüket, és személyre szabhatják a képet. Ezeket az animált arcokat stickerként is lehet használni, keverve a szelfikamerával készült fotót a karakterrel.

Az Apple legújabb feljesztése

 

 

Van pár iPhone trükk, amit csak az igazán profi felhasználók ismernek.

Tartozz te is közéjük, és kerüljön az ismereteid közé pár új iPhone trükk. Kezdjük egy nagyon hasznossal, amit biztos, hogy értékelni fogsz, mikor szeretnél pár nyugis napot.

Nyáron, a nyaralásod alatt kifejezetten jól jöhet, ha megismered a Ne zavarjanak vezetés közben funkciót.

Be lehet ugyanis állítani, hogy az okostelefon teljesen kikapcsolt állapotban legyen, de akkor jelezzen, ha valaki elküldi a “sürgős” szót sms-ben.

Azoknak, akik hívnak, vagy épp sms-t írnak, a készülék egy automatikus üzenetet küld, amelyben azt kéri, ha nagyon fontos, a telefonáló írja az üzenetébe a sürgős szót.

 

Mutatjuk a menetét annak, hogyan tudod ezt beállítani!

  1. A Beállításokban keresd a Ne zavarjanak üzemmódot!

 

iPhone trükk 1. lépés

2. Azon belül van egy olyan menüpont, hogy Ne zavarjanak vezetés közben. Ennél válaszd a manuális beállítás opciót. (Alul láthatod.)

iPhone trükk

3. Alul láthatod az automatikus üzenetküldés funkciót. Válaszd ki az összes kontakt lehetőséget, majd alatta van lehetőséged beírni a szöveget, hogy mit küldjön a téged hívó embereknek a telód.

iPhone trükk

4. Állítsd be az automatikus üzenetedet, amelybe mindenképp írd bele, hogy küldjék neked a SÜRGŐS szót, ha ki akarják kerülni a Ne zavarj funkciót.

iPhone trükk

Mindenki kíváncsi már az iPhone SE 2-re, ami hamarosan elérhető lesz, de egyelőre még titkolóznak, hogy hogyan is fog kinézni.

Májusban kerül az üzletek polcaira az SE friss verziója, amelyről azt biztosra lehet tudni, hogy a mérete nem fog változni, azaz 4″-osra tervezik.

Bár sokan azt remélték, az iPhone SE 2 lesz majd a kis méretű verziója az iPhone X-nek, ezeket a várakozásokat nem elégíti ki. Az iPhone 7-ből ismert A10 chip valószínűleg belekerül, és az üveg hátlap nem csak a 8-ak kiváltsága marad, hanem az SE 2 is olyannal rendelkezik majd.

A hírek szerint a jack bemenet sem marad, de ezeken kívül az iPhone SE 2 inkább a sima SE ráncfelvarrott változata lesz.

A friss kínai infók szerint ilyen lesz az SE 2, de nem baj, ha szkeptikus vagy az ilyen hírekkel szemben, ugyanis nagyon úgy fest, hogy a készülék abszolút nem így fog kinézni.

A jack bemenetes fülhallgatót még ne vedd meg, ha iPhone SE 2-t szeretnél venni, ugyanis mint említettük, nem lesz rajta bemenet, nem szabad hinned ennek a képnek.

 

A weboldal használatához el kell fogadnod, hogy cookikat helyezünk el a weboldaladon. Részletek

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal ún. cookikat használ. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását.

Bezárás